איטליה - האיטלקים, שהיו השאננים ביותר בנוגע להתפשטות המחלה והמשיכו בחייהם כרגיל גם כשבשאר העולם כבר החלו להטיל הגבלות חמורות, חטפו מכה קשה ביותר. תוך שבועות בודדים מניין המתים היומי כבר עמד על מאות ובאמצע מרץ כבר עלה מספר הקורבנות באיטליה על מספר המתים בסין - יותר מ-3,400 קורבנות.
ספרד - כבר באמצע מרץ הודיעו בספרד על מצב חירום במדינה והטילו סגר כולל על התושבים למשך שבועיים. מניין המתים היומי במדינה עקף בסוף החודש בהרבה את מספר המתים בסין, מה שהעלה אותה למקום השני והמפוקפק אחרי איטליה ברשימת המדינות עם מספר הקורבנות הגדול ביותר.
סין - המצב של סין במרץ נתן תחושה כאילו הם תוקעים בכוונה אצבע בעין של שאר העולם. בעוד שבכל המדינות ניסו נואשות לעצור את כדור השלג המתגלגל והנוראי שיצרה הקורונה, דווקא בסין, שהטילה סגר מוחלט במחוז הנגוע במשך שבועות, כבר הצליחו להוריד בהדרגה את מספר החולים היומי, לבלום יחסית את התפשטות המגפה ואפילו להתחיל לחזור לשגרה.
ישראל - בעוד במדינות רבות כבר התמודדו עם מאות מתים מדי יום, בתחילת מרץ הראש שלנו עוד היה בכלל בבחירות. לקראת אמצע החורף, כשאי אפשר היה כבר להתעלם מהמגפה, הכריזו לראשונה על שורת הגבלות מחמירות שנשארו איתנו זמן רב בהרבה משיכולנו לדמיין - סגירת המשק ומערכת החינוך ואיסור על התקהלות.
יפן - יפן נכנסה לרשימה שלנו מסיבה אחת בלבד - ספינת התענוגות "דיימונד פרינסס", שעגנה במים הטריטוריאליים שלה, ותפסה את הכותרות במשך ימים ארוכים - לאחר שהתפרץ בה הנגיף. כ-3,700 נוסעים ואנשי צוות הוכנסו להסגר בן 14 ימים - בהם גם 15 ישראלים. מספר הנדבקים בספינה הסתכם לבסוף ב - 712 נוסעים ואנשי צוות, ביניהם ארבעה ישראלים שאושפזו בבית החולים יוקוהומה במצב קל.
ארה"ב - כשבכל העולם הכאוס שלט, המדינות נשאו עיניים למעצמה הגדולה ארצות הברית - שלא בדיוק הצליחה לעמוד בציפיות. הנשיא טראמפ אומנם המליץ על הגבלות מסוימות, אך אלו נותרו בשלב הזה רק בגדר המלצה, ולא ממש כחוק. מספר הנדבקים הרקיע שחקים, מוקדי הבילוי המפורסמים התרוקנו אט-אט מבני אדם, ובשל היותה של העיר ניו-יורק מוקד התפרצות משמעותי, עם יותר מ-15 אלף מקרים מאומתים, הודיע הבית הלבן ב-25 במרץ כי על כל אדם ששהה בה בזמן האחרון להיכנס לבידוד ביתי.
כבר כמעט חצי שנה חלפה מאז ההפגנה הראשונה בבלפור, שהחלה את התקופה שבדיעבד תוביל להגדרת 2020 כ"שנת המחאות". הפגנות בגשרים, מחאות מדי מוצאי שבת מול מעון ראש הממשלה, הפגנות ימין בעד הממשלה ומחאות חרדים הפכו את שנת המשבר העולמי בישראל לסוערת אפילו יותר. אגב, האם ידעתם שההפגנה הראשונה בבלפור התקיימה תשע שנים אחרי המחאה החברתית ב-2011?
ולא רק המפגינים עצמם תפסו את תשומת הלב - אלא גם השוטרים. עשרות סרטוני אלימות של שוטרים כלפי מוחים הופצו בחודשים האחרונים ברשתות החברתיות, חלקם התגלו בדיעבד כחלקיים ביותר - וחלקם הובילו לכתבי אישום.
ביום בהיר באוגוסט, בשעה 18:08 בערב, ארע פיצוץ אדיר מימדים בנמל ביירות - כ-190 איש נהרגו, יותר מ־6,000 נפצעו, ונזק עצום נגרם לבירה הלבנונית. בחקירה שבוצעה לאחר האירוע, התברר כי הסכנה שנשקפה מהחזקת 2,750 טונות של אמוניום חנקתי בנמל - מה שגרם לפיצוץ - הובאה לידיעת הרשויות מספר שבועות לפני האסון. כתוצאה מהפיצוץ הופסקה אספקת החשמל בכל רחבי ביירות והיא הוכרזה אזור מוכה אסון. במהלך פינוי הפצועים מתו חלקם עקב חוסר מקום בבתי החולים, ומספר ימים אחריו התפטר ראש ממשלת לבנון.
אחרי שזלזל לא פעם בקורונה ובעיתוי שלא יכול היה להיות גרוע יותר מבחינתו, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ורעייתו מלניה אובחנו כחיוביים לקורונה. טראמפ נדבק, כך נראה, באירוע שהפך לאירוע הדבקה המוני של בכירי הממשל, שלא עמד בשום הגבלת קורונה. בטקס בו הכריז טראמפ על מועמדותה של איימי קוני בארט לשופטת העליון, נדבקו יועצות הנשיא, כמה סנאטורים, מנהל הקמפיין, יו"ר הוועידה ועוד.
ביקורת קשה הוטחה בטראמפ בחודשים האחרונים על אופן ניהול המגפה והתנגדותו להגדרת הנגיף כמסוכן. זכורה במיוחד הצהרתו המשונה שבה הפציר באמריקנים להשתמש באקונומיקה משום שזו יעילה כנגד קורונה, דבר שנדחה באופן מיידי הן על ידי גורמי רפואה והן על ידי יצרניות חומרי החיטוי.
חילופי ההאשמות בין טראמפ לביידן, הטענות לזיופים והמתח בספירת הקולות אחרי ההפתעה שסיפק טראמפ ב-2016 הפכו את הבחירות לנשיאות ארה"ב למרתקות במיוחד. אחרי מאבק שנדמה היה כצמוד, הרבה בזכות כוח השכנוע של טראמפ ברשתות החברתיות, ניצח ביידן בפער משמעותי, וסגניתו, קמלה האריס, נבחרה לסגנית הנשיא האישה השחורה הראשונה בהיסטוריה של ארה"ב. עד היום, פחות מחודש לפני השבעתו של ביידן לנשיאות במקומו, טראמפ לא מוכן להודות בהפסד וממשיך לטעון שהבחירות זויפו.