שם החברה: אייסאפ (aisap)
שנת הקמה: 2022
מייסדים: עדיאל עם-שלום (מנכ"ל), שירת כ-15 שנים בצה״ל ביחידה 8200; פרופ׳ אהוד רענני, מנהל מרכז לב, חזה וכלי דם במרכז הרפואי שיבא; פרופ׳ רוברט קלמפנר, מנהל המכון למניעת ושיקום הלב, המרכז הרפואי שיבא; פרופ׳ אהוד שוומנטל, קרדיולוג מומחה ויזם
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 13 מיליון דולר
משקיעים בולטים: קרן השקעות הראל ביטוח, קרן Shoni health ventures, המרכז הרפואי שיבא תל השומר, ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו
תיאור השוק בו החברה פועלת: החברה פועלת בתחום בדיקות אולטרסאונד נייד המבוצעות בנקודת הטיפול (Point of Care Ultrasound). אולטרסאונד מהווה כלי דימות מהבולטים בעולם הרפואי, היות ומדובר במכשיר אבחוני לא פולשני, בלי קרינה, זול ונייד המאפשר ביצוע אבחון למרבית איברי הגוף. עולם הבעיה אותו החברה פותרת הינו היכולת לאפשר לקלינאים שאינם מומחים בדימות לממש את מלוא הפוטנציאל של מכשירי אולטרסאונד בנקודת הטיפול. אתגר זה מתבטא בשני חסמים: היכולת של קלינאי שאינו מומחה לרכוש תמונות איכותיות, והיכולת של קלינאי לפענח את התמונות ולקבל החלטה אבחונית-טיפולית.
תיאור מוצר החברה: אייסאפ פיתחה פלטפורמה מבוססת AI לפענוח מחלות וממצאים בבדיקות אולטרסאונד נייד. המוצר תומך ברופאים המשתמשים באולטרסאונד באמצעות הנחיית רכישת תמונה בזמן אמת, פענוח מיידי מבוסס עיבוד תמונה מתקדם ואבחון מחלות וממצאים במגוון איברים. כך היא תורמת לתוצרים הקליניים, לשיפור אפקטיביות המערכת הרפואית ולסנכרון בין צוותים רפואיים לטובת טיפול מיידי ויעיל יותר. החברה קיבלה את אישור מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). המוצר שלה עבר מחקרים קליניים על עשרות אלפי מטופלים בישראל ובצפון אמריקה ויש לה אישור רגולטורי לשימוש מסחרי בו.
שם החברה: קפיטל או-אס (CapitalOS)
שנת הקמה: 2022
מייסדים: ניר דרמר, מנכ"ל, מנהל לשעבר בחברות Fintech טיפלתי (Tipalti) ו-Stripe; מתן גולדשמיט, CTO, ממייסדי Pramp (שנרכשה ע"י Lyft)
מיקום משרדי החברה בעולם: צוות החברה מבוזר ברחבי ארה"ב, כשרובם עובדים בניו יורק, סיאטל וסן פרנסיסקו.
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה:
39 מיליון דולר
משקיעים בולטים:
קרן Group11 של דובי פרנסיס, מרק רואן - ממייסדי Apollo Global,
ובכירים ב-Meta, Stripe, Affirm, Tipalti ו-Deutsche Bank
תיאור השוק בו החברה פועלת: רוב העסקים הקטנים בארה"ב מסתמכים על תוכנה המותאמת לתחום הפעילות שלהם שמסייעת להם בניהול העסק. אותן תוכנות משמשות כ"מערכת ההפעלה של העסק", שבה מנהלים את התפעול, השיווק, הקשר עם הלקוחות ואף את הגבייה מהם. כשספקי תוכנות אלו רוצים להרחיב את פעילותם לעולם ניהול ההוצאות עבור עסקים קטנים, הם נתקלים בבעיה מורכבת מאוד הדורשת לא רק פתרון בצד התוכנה, אלא גם בצד הפיננסי של חיתום, ניהול סיכונים ועוד. המורכבות הגבוה והידע המיוחד הנדרשים לשם כך גורמים לרוב החברות להימנע מלהיכנס לתחום.
תיאור מוצר החברה: המוצר של CapitalOS מאפשר לספקי התוכנות לניהול העסק להרחיב את פעילותם ולהציע ללקוחותיהם - עסקים קטנים בארה"ב - אפשרות לניהול הוצאות העובדים במסגרת העבודה. הכוונה לאפשר לעובדים לשלם על הוצאות כמו תדלוק רכב או רכישת מזון. כך, תוכנות ניהול העסק משתדרגות עם יכולות להפיק אשראי לעובדים, כשהכסף יכול לשמש רק לייעוד שהוגדר לו במסגרת שעות העבודה. המערכת לניהול כרטיסי אשראי וההוצאות משתלבת תוך ימים אחדים עם הפלטפורמה לניהול העסק, בין הלקוחות של CapitalOS נמנות גם חברות ישראליות בהן Workiz ו-Guesty.
שם החברה: קלאריטי (Clarity)
שנת הקמה: 2022
מייסדים: מיכאל מטיאס, מנכ"ל, לשעבר קצין ב-8200 ומשקיע סדרתי בחברות סטארטאפ; נטלי פרידמן (CTO), דוקטור למדעי המחשב עם התמחות בבינה מלאכותית, בעלת רקע בניהול והובלת צוותי מחקר ופיתוח בחברות הייטק; גיל אבריאל (CSO & COO), שימש במשך 14 שנים כיועץ משפטי במטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה.
מיקום משרדי החברה בעולם: ישראל וארה"ב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 16 מיליון דולר
משקיעים בולטים: הקרנות Walden Catalyst, Bessemer, Secret Chord, Fusion VC, Ascend Ventures ו-Flying Fish Partners; אודי מוקדי, מייסד ויו"ר CyberArk
תיאור השוק בו החברה פועלת: תוצרי דיפ-פייק מהווים כיום איום חברתי וכלכלי חסר תקדים. הכלים הטכנולוגים הדרושים ליצירת זיופים נגישים כעת באופן נרחב ויוצרים טווח רחב של סיכונים. על פי הערכות, בתוך שנתיים 90% מהתוכן המקוון ייווצר באמצעות בינה מלאכותית. ללא התערבות והפעלת כלי הגנה מתוחכמים, העתיד הדיגיטלי העולמי יתאפיין בהונאות פיננסיות, מניפולציות פוליטיות בבחירות, פגיעה במערכת משפט ובאמון הציבורי בכלי התקשורת, מתקפות פישינג ונזקים רבים נוספים.
תיאור מוצר החברה: הטכנולוגיה של Clarity מזהה מניפולציות AI בסרטוני וידאו, תמונות, אודיו ומאמתת את מהימנותם. בסריקה וניתוח של המדיה, המערכת מזהה באילו חלקים שלה נעשתה התערבות סינתטית ובאיזה סוגי אמצעים השתמשו כדי להסוות בה תוצרי דיפ-פייק. כך, שילוב המערכת של קלאריטי בתהליכי עבודה של ארגונים מספק יתרון טכנולוגי ומאפשר להיות "צעד לפני" המפגעים. בין לקוחות החברה: גופי חדשות מהגדולים בעולם שרוצים לאמת מדיה שמתקבלת אצלם, לקוחות ממשלתיים, גופי ביטחון בישראל ואיגוד השחקנים בהוליווד.
שם החברה: קודיום (CodiumAI)
שנת הקמה: 2022
מייסדים: איתמר פרידמן, מנכ"ל, שימש בתפקידו האחרון כדירקטור בקבוצת עליבאבא ובעבר ממייסדי Visualead שנמכרה לעליבאבא; דדי קרדו (CPO), שימש כסמנכ"ל לקוחות בתחום הדאטה סיינס ב-Explorium, ובעבר ניהל קו מוצרים ב-VMware
מיקום משרדי החברה בעולם:
תל אביב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה:
11 מיליון דולר
משקיעים בולטים: TLV Partners, Vine Ventures, Synk, בכירים ב-OpenAI
תיאור השוק בו החברה פועלת: עולם הפיתוח עובר שינוי וכמעט כל שלב בתהליך הפיתוח יתבצע באופן אוטומטי, אך הבטחת איכות היא לב ליבה של כל יצירת קוד, ולכן כל מה שיבוצע באופן אוטומטי חייב להיבדק ולעבור אימות. כיום, רוב כלי יצירת הקוד האוטומטיים מתמקדים במהירות על פני איכות. כתוצאה מכך, הקוד שנוצר באופן זה מכיל לא מעט בעיות, ורובו מכיל אי-דיוקים. טעויות אלו עלולות להוביל לעיכובים בפיתוח, לבעיות בפונקציונליות של המוצר ואף לכשלים גדולים מכך עבור הארגון.
תיאור מוצר החברה: קודיום פיתחה פלטפורמה לכתיבת קוד באיכות גבוהה ויצירת בדיקות איכות לאורך כל תהליך הפיתוח. ב-IDE, מפתחים יכולים בקלות ליצור בדיקות מקיפות ולהגדיל משמעותית את כיסוי הבדיקות שלהם. הקוד שנוצר ניתן לבדיקה מקיפה באמצעות הבדיקות שנוצרו, על מנת למזער תקלות. קודיום מסייעת בתהליך בקרת האיכות של קוד חדש ב-git, מנתחת אוטומטית את ה-commits, מדגישה בעיות, מספקת הצעות לתיקונים ויוצרת תיאורים והסברים לקוד. באמצעות טכנולוגית RAG, קודיום מייצרת קוד המותאם לקונבנציות הספציפיות בכל ארגון. יכולת זו מאנדקסת את בסיס הקוד המלא של הארגון, ומאפשרת הבנה מעמיקה של הסטנדרטים ושיטות הפעולה בכל ארגון. כתוצאה מכך, הקוד, הבדיקות ובקרת האיכות שנוצרים מותאמים לדרישות הייחודיות של כל ארגון.
שם החברה: דיילי דב (daily.dev)
שנת הקמה: 2020
מייסדים:
נימרוד קרמר, מנכ"ל; עידו שמון (CTO); צחי מצליח (מעצב ראשי CDO)
מיקום משרדי החברה בעולם: החברה כולה עובדת מרחוק (fully-remote), כלומר אין לה משרד בשום מקום בעולם. יש לה עובדים מ-12 מדינות הכוללות בין היתר את אנגליה, איטליה, נורווגיה, הפיליפינים ואוסטרליה.
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 11 מיליון דולר
משקיעים בולטים: Aleph, Jibe, Secret Chord
תיאור השוק בו החברה פועלת:
למידה וצמיחה מקצועית היא חלק בלתי נפרד מהזהות של מפתחים. אך בשונה מבעבר, מפתחים בימינו פוגשים eco-system רווי בשפע של תוכן טכנולוגי, כלים המסייעים לפיתוח ושלל הזדמנויות. כל אלו מייצרים קושי רב בהתמודדות עם עומס התוכן שניתן להיחשף אליו. פלטפורמות תוכן ולמידה נפוצות מספקות למפתחים כלים המשרתים בסופו של דבר את מקומות העבודה המעסיקים את המפתחים ומנגישים להם את הפלטפורמות - ולא מתמקדות במפתחים עצמם, במה שמעניין אותם ומומלץ להם ללמוד.
תיאור מוצר החברה: דיילי דב פיתחה בית למפתחים, רשת חברתית מקצועית המותאמת להעדפות ולצרכים הספציפיים של קהילת המפתחים. 1 מכל 50 מפתחים בעולם הם משתמשים פעילים של דיילי דב. המשתמשים נעזרים בפלטפורמה ללמידה ופיתוח אישי, לשיתוף ידע ולדיון בנושאים הבוערים בתחום עם חבריהם ועם מפתחים אחרים בעלי תחומי עניין דומים. הפלטפורמה מרכזת מידע ממגוון רחב של מקורות, בהם כתבות, בלוגים, תכני וידיאו, מאמרים מקצועיים והכרזות, זאת לצד תוכן שהמשתמשים מעלים בעצמם. מעל ל-90% מהמפתחים המשתמשים בפלטפורמה עושים זאת דרך תוסף לדפדפן שבנתה החברה (browser extension), המעודד שימוש רציף בפלטפורמה באופן טבעי לאורך היום, בכל פעם שנפתח tab חדש.
שם החברה: אנזו (Enso)
שנת הקמה: 2024
מייסדים: מיקי חסלבסקי, מנכ"ל, לשעבר מייסד wndrֿ ו-RapidAPI
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 6.3 מיליון דולר
משקיעים בולטים: NFX, Shmil Levy, Darkmode Ventures, FreshFund, ניר גרינברג
תיאור השוק בו החברה פועלת: עסקים קטנים ובינוניים הפועלים בתעשיות שאינן טכנולוגיות לא מקבלים גישה לכלי עבודה דיגיטליים מתקדמים, הנגישים לסטארטאפים וחברות גדולות. זה נובע ממחסור בידע, ניסיון ותקציבים, שמשפיע על כל תחומי ניהול העסק ויוצר פער אדיר בין היכולות וההתקדמות של עסקים אלו אל מול המתחרות שלהם.
תיאור מוצר החברה: בעזרת אנזו, עסקים קטנים יכולים לשכור שירותים דיגיטליים מתקדמים ישירות מסוכני AI אוטומטיים. שירותים מגוונים אלו מזניקים את כל תחומי הניהול של העסק, למשל בתחומי השיווק, המכירות, הלוגיסטיקה וניהול העובדים. העלות של אלו שווה לעשירית מהעלות של ספקי שרות וסוכנויות בתחום, מה שנותן לעסקים גישה משמעותית לכלים ולפונקציות שעד עכשיו לא היו נגישים עבורם.
שם החברה: פינאאוט (Finout)
שנת הקמה: 2021
מייסדים:
רועי רבהון, מנכ"ל, לשעבר מנהל קבוצת התשתית ב-Logz.io;אסף ליואנו (מנהל מוצר ראשי), לשעבר מנהל מוצר התשתית ב-Logz.io; יזהר גלבוע (מנהל טכנולוגיה ראשי), לשעבר Head of Data Science ב-Planck. כולם יוצאי יחידה 8200.
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב וניו יורק
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 44.8 מיליון דולר
משקיעים בולטים: Pitango First, Team8, Red Dot Capital Partners, Maor Investments, Jibe
תיאור השוק בו החברה פועלת: ניהול העלויות הפיננסיות של השימוש בתשתיות ענן, פעילות הנקראת FinOpsֿ, תופסת את מקומה כשוק עצום וצומח בקצב מהיר. כיום, היקף התחום מוערך בכ-13.5 מיליארד דולר והוא צפוי לגדול לכ-23.3 מיליארד דולר עד 2029. הסיבה ברורה: ככל שחברות מאמצות את הענן בצורה נרחבת יותר ומוסיפות מערכות נוספות שגם הן חיות בענן - הוצאות הענן של הארגון גדלות והניטור שלהן הופך למסובך יותר. הוצאות הענן הן ההוצאה השנייה בגודלה בחברות טכנולוגיה אחרי הוצאות כוח אדם. אם הן נשארות ללא פיקוח הן בקלות יכולות יכולה להפוך חברה ללא רווחית.
תיאור מוצר החברה: פינאאוט פיתחה פלטפורמת FinOps המיועדת בעיקר לתאגידים. לאחר חיבור מהיר לתשתיות הענן המשמשות את החברה, וללא צורך בהוספת קוד, המוצר מחבר את כל העלויות של תשתיות הענן, ומקנה לחברה יכולות פילוח, ניטור, חיזוי פיננסי והורדת עלויות. החברה יכולה לראות בדיוק רב את כל העלויות הקיימות, לתייג באופן מיידי צוותים, אזורים ומוצרים, כמו גם לפקח עליהם ולבנות מסכי תצוגה מודולריים לכל צוות האחראי על מוצר, ובכך לחבר באופן ישיר את עלות המוצר לפיתוחו. התוצאה היא היכולת של חברות לבנות חדשנות באופן רווחי, כמו גם ליעל את התשתית הקיימת בצורה משמעותית. המוצר של פינאאוט פועל באופן אגנוסטי על כל העננים המרכזיים (AWS, GCP, Azure, OCI) ותומך בקוברנטיס באופן מלא, כמו גם בערכות נוספות כמו Datadog ו-Snowflake.
שם החברה: גארדז (Guardz)
שנת הקמה: 2022
מייסדים:
דור אייזנר, מנכ"ל, בעבר סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת Intsights שנמכרה ל-Rapid7; אלון לביא (CTO), בעבר ארכיטקט מוביל בחברת Argus שנמכרה לקונטיננטל
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב, מיאמי ואמסטרדם
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 28 מיליון דולר
משקיעים בולטים: גלילות + קרן הצמיחה המוקדמת של גלילות קפיטלHanaco Ventures, iAngels ,GKFF , ClearSkye
תיאור השוק בו החברה פועלת: התקפות סייבר על עסקים קטנים ובינוניים נמצאות במגמת עלייה, כשמרבית העסקים הללו מתקשים לנהל בעצמם הגנת סייבר יעילה, ולכן מהווים מטרה קלה לתוקפים. כ-43% ממתקפות הסייבר בעולם בשנה האחרונה מכוונות כלפי עסקים קטנים. ב-Darknet קיימת עליה דרמטית בהיקף ובזמינות של כלי תקיפה אוטומטיים, המאפשרים לתוקפים לפעול בצורה נרחבת בקלות יחסית, בעיקר מול עסקים קטנים שאינם מוגנים היטב.
תיאור מוצר החברה: הפלטפורמה של Guardz נועדה להגן על עסקים קטנים, דרך הארגונים שמספקים להם שירות IT מנוהל (MSP). אותם ספקים מתקינים את המוצר של Guardz על המחשבים של העסקים הקטנים וכך נמנעות תקיפות ממגוון משטחי תקיפה, בהם אפליקציות בענן, דואר אלקטרוני, גלישה באתרי אינטרנט, מחשבים ארגוניים ועוד. בנוסף להגנה החיצונית, המערכת גם מוודאת התנהלות תקינה של עובדי החברה על ידי ניטור פעילותם, הדרכה ובדיקות תקופתיות ויזומות באמצעות סימולציות תקיפה משולבות AI. היא מספקת ניטור רציף וטיפול באיומים באופן אוטומטי בממשק גרפי אחוד, פשוט ונוח לשימוש. המוצר ניתן להתקנה בצורה פשוטה ומהירה על מחשבי Windows, Mac וכתוסף לדפדפן שתומך בחיבור לסביבת מיקרוסופט ושירות גוגל בענן. בנוסף לכך, Guardz מציעה למשתמשי הקצה ביטוח מפני התקפות סייבר.
שם החברה: אוליגו סקיוריטי (Oligo Security)
שנת הקמה: 2022
מייסדים: נדב צ'רנינסקי, מנכ"ל; גל אלבז (CTO) ואבשלום חילו (CPO). השלושה הם חברי ילדות, קצינים בוגרי יחידות הסייבר של אמ״ן (81 ,8200) וחיל התקשוב (מצו״ב).
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב וניו יורק
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 28 מיליון דולר
משקיעים בולטים: Lightspeed, Ballistic Ventures, TLV Partners, שלמה קרמר, אייל ולדמן, עדי שהרבני ואייל מנו
תיאור השוק בו החברה פועלת: אפליקציות הפכו לאחד מיעדי התקיפה הפופולריים ביותר בעולם. למרות שהמודעות לצורך באבטחתן הולכת וגוברת, הפתרונות הקיימים אינם מדויקים מספיק ויוצרים כמות משמעותית של התראות לא רלוונטיות. התראות אלו יוצרות רעש ובלבול בקרב צוותי האבטחה ומקשות על תיעדוף את הסיכונים האמיתיים באופן יעיל. כתוצאה מכך, מתקפות מתגלות בשלב מאוחר מדי, לאחר חדירת התוקף לסביבת הארגון ולנכסים הקריטיים, ומותירות ארגונים חשופים לנזק משמעותי ולעיתים אף בלתי הפיך.
תיאור מוצר החברה: פתרון האבטחה של אוליגו סקיוריטי מתמקד בזיהוי חולשות והגנה על אפליקציות בצורה יעילה ומדויקת בזמן אמת. באמצעות טכנולוגיה מתקדמת מבוססת פטנטים, הפלטפורמה מנטרת את האפליקציות בזמן ריצה, עוקבת אחרי התנהגות ספריות הקוד ומזהה חריגות חשודות. בדרך זו הפלטפורמה מצליחה לזהות פגיעויות קריטיות ומאפשרת לצוותי האבטחה לתעדף את הטיפול בחולשות אמיתיות מבלי לפגוע בביצועים שלהם, ולמנוע בזמן אמת ניצול פרצות וניסיונות פריצה לארגון. בין המשתמשים בפלטפורמה חברות מובילות, בהן חברות Fortune 100 וחברות ממשלתיות. צוות המחקר של אוליגו חשף מספר רב של קמפייני תקיפה שונים בעולם, ביניהם גם ניצול פרויקט קוד פתוח נפוץ בתחום הבינה המלאכותית.
שם החברה: פרומפט סקיוריטי (Prompt Security)
שנת הקמה:
2023
מייסדים:
איתמר גולן, מנכ"ל, וליאור דריהם (CTO). לשניים הכרות עמוקה עם תחומי הסייבר ו-AI. שניהם יוצאי יחידה 8200, שצברו שנים של ניסיון בבנייה ואבטחת מערכות ML בחברות צ'ק פוינט ואורקה סקיוריטי. בנוסף, גולן היה חלק מצוות ההקמה של OWASP – דירוג עשרת סיכוני האבטחה המובילים ביישומים מבוססי LLM
מיקום משרדי החברה בעולם:
תל אביב ובוסטון
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה:
5 מיליון דולר
משקיעים בולטים:
Hetz, Four Rivers, Cyberfuture
תיאור השוק בו החברה פועלת: העולם חווה אימוץ אגרסיבי מאוד של GenAI בידי ארגונים, בין אם על ידי מפתחים, עובדים בתפקידים שונים או שילוב הטכנולוגיה במוצרי החברה. עם זאת, ישנו חוסר משמעותי בכלי אבטחה שמיועדים להגן מפני הטכנולוגיה הזו, מאחר והכלים הקיימים לא יודעים להתמודד עם המרחב החדש. למשל, צצו בעיות אבטחה חדשות לחלוטין, בהן Prompt injection ו-jailbreak שלא מטופלות כלל על ידי כלי אבטחה קיימים.
למרות בעיות האבטחה, ארגונים ממהרים לאמץ עבודה עם GenAI כדי לייעל את עבודתם או להתאים את הפעילות לסטנדרט החדש בשוק.
תיאור מוצר החברה: Prompt Security מספקת לארגונים פלטפורמה לפיתוח ולשימוש בטוח בשירותי GenAI - בין אם אלו עובדים המשתמשים באפליקציות AI ארגוניות או מפתחים הבונים שירותי GenAI עבור הארגון. הפתרון מבוסס על טכנולוגיה שפותחה בחברה, הכוללת מודלי שפה גדולים וניתוח שפה טבעית מבוסס הקשר. הפתרון של Prompt Security מזהה אוטומטית שימוש בכלי בינה מלאכותית ובוחן אותם כדי למנוע חשיפת נתונים רגישים. בעבודה ארגונית, הפתרון של פרומפט סקיוריטי בודק את ההנחיות שסיפק הארגון לשימוש בכלים בכל פעם שנעשית אינטראקציה עם כלי GenAI ולפני שליחת data רגיש. המערכת מנקה את החלקים הרגישים באופן אוטומטי מהמידע הנשלח למודל, כדי לוודא שמידע רגיש אינו יוצא מהארגון, או חוסמת לחלוטין את האפשרות להוצאת המידע. כך, עם פלטפורמה קלה להטמעה (תוך דקות), ניתן לבלום תוכן מסוכן שעלול להגיע למשתמשים, הפרת זכויות יוצרים של קנין רוחני, ולהגן מפני התקפות ספציפיות ל-AI כמו Prompt Injection או Jailbreak.
שם החברה: פיינט (Pynt)
שנת הקמה: 2022
מייסדים: צביקה שניידר, מנכ"ל; אורי גולדברג (CTO); גולן יוסף (CSO); עופר חכימי (CPO). הארבעה שימשו בתפקידי פיתוח ואבטחה מרכזיים במרכז הפיתוח של Harman, בבעלות סמסונג, שם בנו את פתרון האבטחה הראשון בעולם למפתחים לאבטחת אפליקציות רכב.
מיקום משרדי החברה בעולם: ישראל וארה"ב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 6 מיליון דולר
משקיעים בולטים: Joule Ventures, Dallas Venture Capital, Honeyston ומשקיעים פרטיים בהם אבינב אשטנה, תמיר כרמל, בועז חלמיש, עמוס שטרן, נועם לניר ו-Cyber Club London, המאגד עשרות בכירים בענף הסקיוריטי מכל העולם
תיאור השוק בו החברה פועלת: בעשור האחרון, השימוש בממשקי API המאפשרים לאפליקציות לתקשר זו עם זו זינק באופן משמעותי, עד כדי כך ש-83% מהתנועה באינטרנט קשורה לשירותי API. ההסתמכות הגוברת על ממשקים אלו יצרה אינספור פרצות אבטחה אפשריות ומתקפות סייבר הממוקדות בהם. בנוסף לכך, בגלל ריבוי השימוש ב-API, כ-50% מהממשקים בארגונים נותרים סמויים לצוותי אבטחת המידע בארגון, שאינם יודעים על קיומם ולכן לא מאבטחים אותם כראוי. איום נוסף בתחום זה נוצר בעקבות השימוש ב-GenAI: המודלים האלו חשופים לסיכוני שימוש לרעה, כמו הזרקת קוד זדוני או הטיית תוצאות.
תיאור מוצר החברה:
Pynt פותחה בשיתוף פעולה עם מפתחי תוכנה ומומחי אבטחת מידע, והיא הופכת את תהליך בדיקות האבטחה של ה-API לאוטומטי, תוך קיצור משך הזמן והשקעת המשאבים הנדרשים לכך. המערכת מגשרת על הפער הקיים בין המפתחים לבין אנשי אבטחת המידע בארגון, ויוצרת בתוך דקות אוטומציה של פעולת ההאקר. באמצעות שימוש בהיגיון אנושי, Pynt מייצרת התקפות חכמות על ממשקי API, מזהה נקודות חולשה חמורות בקוד ומציעה פתרונות תיקון מעשיים, ובכך מונעת פריצות אפשריות מבעוד מועד. בנוסף, Pynt פועלת באינטגרציה עם כלי פיתוח נפוצים, ומפעילה אוטומציה לזיהוי פירצות אבטחה ב-API עוד בשלב הפיתוח.
המוצר של החברה משמש כבר אלפי מפתחים ובודקי תוכנה ברחבי העולם, מחברות קטנות ועד חברות Fortune 500. הוא מספק דוחות מפורטים ו-dashboard שליטה עבור המפתחים ואנשי הסקיוריטי בארגון, ומציע המלצות מעשיות לתיקוני קוד ממוקדים.
שם החברה: ריקו (Reeco)
שנת הקמה: 2021
מייסדים:
הנריק שמעוני, מנכ"ל, דור שלישי למשפחת מלונאים, גדל בסביבת מלונאות ועבד במלונות המשפחתיים מגיל צעיר, מה שהעניק לו הבנה מעשית רחבה ועמוקה בתחום הניהול והרכש במלונאות; עומרי שלו (CTO), החל את דרכו בעולם הפיתוח בגיל 15, כשלמד בשלוחה של אונ' קיימברידג', ומאז השלים תואר במדעי המחשב וצבר ניסיון עשיר בעבודה בסמסונג ובמיקרוסופט
מיקום משרדי החברה בעולם:
תל אביב ומיאמי
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 10 מיליון דולר
משקיעים בולטים:
Net Capital Ventures (של משפחת נפתלי) ו-Joule ventures
תיאור השוק בו החברה פועלת: מלונות רוכשים מוצרים כמו מזון ומשקאות, חומרי ניקיון ושירותים בהיקפים של מיליוני דולרים בשנה. הם מנהלים את הרכש בהיקף הזה באמצעות אימיילים, שיחות טלפון והודעות. השיטות האלו מובילות לחוסר יעילות שמתבטא בזמן עבודה ממושך, תסכול של העוסקים במלאכה, והוצאות מיותרות שמקטינות רווחיות ומגבירות בזבוז.
תיאור מוצר החברה: הפלטפורמה של ריקו מאפשרת למלונות לנהל בצורה חכמה ופשוטה עשרות ספקים ורכש של אלפי מוצרים - בין אם מדובר במוצרים עם צריכה גבוהה כמו מזון ומשקאות, ועד שירותים תפעוליים לדוגמה גינון. המערכת של ריקו משמשת את אנשי הרכש במלון בתפקידים שונים, למשל שף האחראי על הרכש למטבח, מנהלת המשק וההנהלה הבכירה. היא מספקת להם כלים לקבלת החלטות מדויקות ומנתחת את היצע המוצרים הזמין על בסיס יומי, תוך התחשבות בזמינות המוצרים, תאריכי האספקה ופרמטרים נוספים. בנוסף, ריקו מציעה מגוון פיצ'רים המסייעים לאנשי האופרציה במלון לעבור מעולם הניירת לעולם הדיגיטלי, בהם מערכת לקבלת סחורה, ניהול מלאי, אוטומציה של חשבוניות, ואזור קולינרי מקיף לשפים הכולל מתכונים ותפריטים. המערכת נמצאת בשימוש של מותגי מלונאות כגון Hilton, Marriott, Hyatt ו-IHG.
שם החברה: סקאלה ביודיזיין (Scala Biodesign)
שנת הקמה: 2022
מייסדים:
ד"ר רוית נצר, מנכ"לית; ד"ר עדי גולדנצוייג (סמנכ״לית טכנולוגיות); פרופ' שראל פליישמן (מדען ראשי)
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 5.5 מיליון דולר
משקיעים בולטים: TLV Partners, בני שניידר, אביגדור וילנץ, צביקה לימון
תיאור השוק בו החברה פועלת: תעשיות רבות מחוללות כיום מהפכות מדעיות בתחומן, כגון טיפולים רפואיים עם נוגדנים מותאמים אישית, חיסונים ומזון חדשני, אך הן תלויות בחלבונים מהונדסים, שתהליך הפיתוח שלהם והמעבר לייצורם בקנה מידה תעשייתי ארוכים, יקרים וכרוכים באי ודאות רבה. התעשיות זקוקות לחלבונים מהונדסים מכיוון שחלבונים טבעיים הם מולקולות מהמורכבות ביותר הקיימות בטבע, והם כמעט אף פעם לא מתאימים לצרכים תעשייתיים. הם לרוב יקרים לייצור, רגישים לשינויי טמפרטורה, בעלי חיי מדף קצרים ולא פעילים ברמה מספקת. הנדסת החלבון יוצרת את השינויים הנדרשים כדי להפוך את החלבון למוצר תעשייתי, אולם שיטות ההנדסה הקיימות כיום מסתמכות על ניסוי וטעייה, הכוללים בדיקת אלפי ולעיתים מיליוני גרסאות של החלבון המהונדס במעבדה. תהליך כזה עלול לקחת שנים, הוא כרוך בהשקעת מיליוני דולרים, ובמקרים רבים - הוא מסתיים בכישלון והפיתוח מופסק.
תיאור מוצר החברה:
סקאלה מפתחת אלגוריתמים המאפשרים לשפר באופן דרמטי את פיתוח, יציבות ועלויות הייצור של חלבונים המיועדים למוצרי ביוטכנולוגיה. זאת, בעזרת שילוב בין מודלים מתחומי הפיזיקה, בינה מלאכותית וניתוח נתונים ביולוגיים. הטכנולוגיה מאפשרת לחברות פארמה לפתח תרופות חדשות במהירות ובאחוזי הצלחה גבוהים יותר. כמו כן, היא מאפשרת לחברות הכימיקלים להחליף תהליכי ייצור מזהמים בתהליכים יעילים ואקולוגיים, ולחברות מזון לפתח מוצרי חלב ובשר אלטרנטיבי בעלויות נמוכות. בדרך זו, הטכנולוגיה של סקאלה מאפשרת את יצירתם של מוצרי ביוטכנולוגיה חדשים לחלוטין, שפיתוחם וייצורם לא היו אפשריים בשיטות קודמות.
ד"ר נצר וד"ר גולדנצוייג חקרו את אתגרי הנדסת החלבונים הטבעיים במעבדתו של פרופ' שראל פליישמן במכון ויצמן למדע. הצוות פיתח אלגוריתמים חדשניים להנדסת חלבונים שהכו גלים בקהילה המדעית הבינלאומית, עם למעלה ממאה מאמרים מדעיים שהשתמשו בטכנולוגיה של הצוות. הן הקימו את סקאלה יחד עם פרופ' פליישמן במטרה לתת מענה לביקוש הגובר בחברות הפארמה והביוטק, ולספק טכנולוגיה יעילה וחסכונית להנדסת חלבונים.
שם החברה: סקיילאופס (ScaleOps)
שנת הקמה: 2022
מייסדים: יודר שפריר (CEO) וגיא ברון (CTO)
מיקום משרדי החברה בעולם: ישראל וארה"ב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 21.5 מיליון דולר
משקיעים בולטים: Lightspeed, NFX, Glilot Capital
תיאור השוק בו החברה פועלת: כל אפליקציה בסביבות פרודקשן דורשת אסטרטגיית סקיילינג שונה, בהתאם לצרכים היחודיים שלה. מהנדסים מנוסים מבזבזים שעות בניסיון לחזות את דרישות האפליקציה, להריץ בדיקות עומסים ולהגדיר קונפיגורציות עבור כל קונטיינר. לכן, יש צורך עצום בפלטפורמה חכמה, שתנהל את הקצאת המשאבים באופן אוטומטי, תוך התאמת הקצאת המשאבים בזמן אמת לדרישות האפליקציה. אוטומציה מלאה של ניהול המשאבים עד לרמת הקונטיינר הבודד זו הדרך היחידה לשחרר מפתחים מקונפיגורציות חוזרות ונשנות של הקצאת משאבים ולאפשר להם להתמקד במה שחשוב באמת.
תיאור מוצר החברה: סקיילאופס פיתחה פלטפורמה שמנהלת ומייעלת את הקצאת משאבי הענן עבור אפליקציות Cloud-Native. הפלטפורמה מקצה משאבים באופן אוטומטי בזמן ריצה בסביבות פרודקשן, בהתאם לדרישת האפליקציות בזמן אמת ועבור כל תשתית ענן. האוטומציה חוסכת לחברות בין 50% ל-80% מעלויות הענן שלהן, תוך שיפור ביצועי האפליקציות, ומשחררת את צוותי הפיתוח מהתהליך החוזר של הקצאת משאבים באופן ידני. החברה צברה עשרות לקוחות משלמים תוך פחות משנתיים, וכיום היא מנהלת את סביבות הפרודקשן של חברות מובילות בהן Outreach, Wiz, Orca Security, Outbrain, PayU והיא נמצאת בצמיחה מואצת.
שם החברה: סימפליסיטי (Seemplicity)
שנת הקמה: 2020
מייסדים:
יורן סירקיס, מנכ"ל, שימש בעבר כמנכ"ל חברת Covertix (שנרכשה על ידי Microfocus), שותף בחברת Comsec Innovation ו-VP לשירותים מקצועיים ב-Comsec Global; רביד צירקוס (CPO), מומחה לאבטחת סייבר זה 20 שנה, שימש כ-VP של Customer Success ו-VP מוצר ב-Skybox Security; רותם כהן גדול (CTO), כיהן בתפקידי הנדסה בכירים ביחידת מודיעין הסייבר המובחרת של צה"ל, 8200, ובחברת אבטחת הסייבר Argus
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב וברחבי ארה"ב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 32 מיליון דולר
משקיעים בולטים: S Capital, Glilot Capital, NTTVC, Atlantic Bridge, Rain Capital
תיאור השוק בו החברה פועלת: שוק אבטחת הסייבר המתמקד בהגנה על מערכות מידע, רשתות ותשתיות, מפני איומים ונזקים, כולל מגוון רחב של טכנולוגיות, מוצרים ושירותים. אבל לצד הפתרונות הקיימים, התחום חווה אתגרים נוספים ומרובים, למשל גידול בכמות ואיכות של התקפות סייבר המוביל גם למורכבות של ניהול כל הסיכונים. המערכות נדרשות להתמודד עם כמויות גדולות של יותר מידע ואיומים פוטנציאליים, מה שמקשה על זיהוי, תיעדוף, והקצאת משאבים להתמודדות עם האיומים. בנוסף, התחום חווה מחסור בכוח אדם מיומן, החברות מחויבות לעמוד בתקנות ורגולציות, ויש צורך בהתאמה תמידית להרחבת ההגנה מול טכנולוגיות חדשות ומתקדמות.
תיאור מוצר החברה: סימפליסיטי מציעה פתרון משולב לניהול סיכוני אבטחת סייבר, המאפשר לארגונים לאחד, לתעד, להקצות משימות אבטחה ולתקן אותן ממקום אחד באופן פשוט ונוח. כך, הפלטפורמה מסייעת להקל על ניהול הסיכונים ומשפרת את ביצועי צוותי אבטחת המידע בארגונים שונים, תוך התאמה לצרכים המורכבים של השוק. עם סימפליסיטי אפשר להקטין סיכונים בצורה משמעותית, לדחוף ולהעצים צוותי אבטחה להצלחה, למקסם מעורבות ופרודקטיוביות של צוותי אבטחה, להבטיח תהליך בטוח ועמידה בתקנים וברגולציות ולהצליח להביא לשיפור רמת האבטחה של הארגון.
שם החברה: סיקוונס (Sequence)
שנת הקמה: 2023
מייסדים: גלעד עוזיאלי, מנכ"ל; אורן ראובני (CTO); תום ראובני (CPO). השלושה הכירו לפני כעשור במאיץ The Junction וזהו הסטארטאפ השני בתחום ה-Fintech שהם מקימים יחד
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב וניו יורק
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 7.5 מיליון דולר
משקיעים בולטים: קרן אלף, קרן אימרג'
תיאור השוק בו החברה פועלת:
מדיניות הבנקאות הפתוחה וההתפתחות הטכנולוגית בשנים האחרונות הביאו לפריחה של חברות טכנולוגיה העוסקות בפיננסים, שמציעות שירותים לציבור כחלופה למוצרים של הבנקים המסורתיים. בניגוד לעולם הישן, בו אדם היה מטפל בכל צרכיו הפיננסיים דרך בנק אחד, כיום האמריקאי הממוצע הוא לקוח של כ-15 שירותים פיננסיים שונים. למשל, יכול להיות שאדם מארח ב-Airbnb ומקבל כסף משם, או נהג ב-Uber שמחזיק שם כסף. לכל אחד מהשירותים אפליקציה ייעודית ומנגנון ספציפי, על פיו ניתן למשוך או להפקיד כספים לשירות. שירותים אלו כוללים כרטיסי אשראי, הלוואות, חסכונות, חשבונות בנק יעודיים, ביטוח, ועוד. ניהול התזרים בין השירותים השונים כיום הוא מפורז ומביא לבזבוז משאבים. בנוסף, הכשל הניהולי מביא להפסד כספים על תשלומי ריבית או כספים שנמצאים באפיקים לא מניבים.
תיאור מוצר החברה: סיקוונס מאפשרת לאנשים פרטיים ועסקים קטנים בארה"ב לנהל את התכנון הפיננסי שלהם, הכולל תזרים מזומנים, שליטה מלאה על כל השירותים הפיננסיים, חשבונות בנקים, אפליקציות, הלוואות, כרטיסי אשראי, חסכונות, והשקעות, וניתוב חכם של כספים ביניהם. סיקוונס ממפה למשתמשים את המקומות בהם מצוי כספם עם ממשק אינטואיטיבי ודינאמי המאפשר למשתמשים להחזיר לעצמם את השליטה על חייהם הפיננסיים. משתמשי הפלטפורמה יכולים להגדיר באופן עצמאי כללים חכמים וליישם אסטרטגיה כלכלית שתבוצע באופן אוטומטי על ידי הפלטפורמה. סיקוונס מתחשבת בנתונים דינמיים, כמו מצב היתרה בחשבונות, שער הריבית על חוב ספציפי, או התאריך החודשי. לחברה יותר מ-1,500 לקוחות משלמים המשתמשים בשירות.
שם החברה: סלייס גלובל (Slice Global)
שנת הקמה:
2023
מייסדים: מאור לברן, מנכ"ל, בעברו עורך דין תאגידי שדורג לאורך שנים ברשימת Top Tech Attorney של The Legal 500; יואל אמיר (CPO), בעבר שימש בתפקידים בכירים בניהול מוצרי AI ב-Salesforce וב-Google
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב וארה"ב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה:
7 מיליון דולר
משקיעים בולטים: R-Squared, Jibe, TLV Partners ומשרדי עורכי דין בינלאומיים, בהם Wilson Sonsini ו-Fenwick & West
תיאור השוק בו החברה פועלת: עובדי חברות סטארטאפ מתוגמלים על ידי חבילת אופציות כחלק מהסכם השכר. מימוש האופציות מאפשרת ליהנות מהצלחה עתידית של החברה באירועי אקזיט או סקנדרי, אך עובדים רבים סופגים הפסדים של מאות אלפי שקלים על טעויות שנעשו בתהליך הענקת האופציות, מה שמוביל לתביעה של המעסיקים. הטעויות נגד העובדים אינן נעשות בזדון. מדובר באתגר עבור חברות סטארטאפ, שצריכות להכיר את התחום, ולעקוב אחר השינויים בו. כשהחברה מתרחבת להעסקת עובדים בחו"ל או עובדים עם אזרחות כפולה, יש לעקוב גם אחר שינויי מיסוי במספר טריטוריות במקביל.
תיאור מוצר החברה: Slice Global פיתחה פלטפורמה מבוססת AI המשמשת לניהול הקצאת מניות ואופציות לעובדים וליועצים המועסקים במדינות שונות בעולם. הפלטפורמה פותרת למעסיק ולעובד את הבעיות הנוצרות מריבוי דרישות הרגולציה והמיסוי, ואת הקושי לעקוב אחריהן במדינות שונות. הפלטפורמה מנתחת שינויים גלובליים בכללי החקיקה בזמן אמת באמצעות בינה מלאכותית. בעזרת מודלי LLMs, היא מאפשרת להפיק מהם תובנות ובמידת הצורך שולחת התראות למעסיקים ולעובדים על סיכונים משפטיים או פיננסיים.
הפלטפורמה מכסה יותר מ-30 מדינות, בהן ארה"ב, בריטניה וישראל. היא מסייעת לסטארטאפים מהשלב הראשון ועד שלב הצמיחה, ולפירמות עו"ד ורו"ח המלוות אותם.
שם החברה: ספיינס (Spines)
שנת הקמה: 2021
מייסדים: יהודה ניב' מנכ"ל, מייסד הוצאת הספרים הגדולה בישראל "ספרי ניב", שמוציאה לאור 15% מהספרים בארץ, ומשקיע אנג'ל; ניב עבדת (COO), סופר ומנכ"ל ספרי ניב לשעבר, עם למעלה מ-16 שנות מומחיות בשוק הספרים העולמי; ניר קנר (CTO), עם מעל ל-15 שנות ניהול טכנולוגי במיזמים שונים, יוצא יחידת מודיעין; לב דוד (CMO), עם מעל ל-15 שנים בתפקידי CMO ו-B.A בשיווק
מיקום משרדי החברה בעולם: ישראל וארה"ב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 6.5 מיליון דולר
משקיעים בולטים: Aleph, M-Fund, בנק ההשקעות LionTree, דן סינור - מחבר רב המכר הבינלאומי Startup Nation, אורן בוסקילה - ממייסדי Innoviz, פרופ' מאיר פדר ושארין פישר
תיאור השוק בו החברה פועלת:
בארה"ב יוצאים לאור למעלה מ-2.5 מיליון ספרים חדשים בכל שנה. השירותים הכרוכים בהוצאת הספרים האלו לאור מסתכמים לשווי שוק של 35 מיליארד דולר, והתחזית היא שהשוק יגיע לשווי של 41 מיליארד דולר עד 2027. תהליך הוצאה לאור של ספרים בשיטה ישנה המבוססת על עבודה ידנית מסתכם בעלות של עשרות אלפי דולרים פר כותר, ואורך בין 6 ל-18 חודשים.
תיאור מוצר החברה: Spines היא פלטפורמת הוצאה לאור מבוססת AI, שיודעת להוציא לאור ספר תוך 3 שבועות. התהליך כולל עריכה, הגהה, עימוד, עיצוב כריכה, הפקת ספר שמע, שיווק הספר, והפצתו ביותר מ-100 ערוצי הפצה ברחבי העולם, לרבות Amazon, Barnes & Noble , Baker & Taylor ועוד רבים. הפלטפורמה והטכנולוגיה של Spines כבר הוציאה לאור למעלה מ-1,000 סופרים אמריקאים, ולפי קצב הצמיחה הנוכחי מחזור החברה יוכפל השנה פי 12 מאשתקד.
שם החברה: וורלון סקיוריטי (Vorlon Security)
שנת הקמה:
2022
מייסדים: אמיר חיאט, מנכ"ל; עמיחי ספיבק (CTO); השניים הם מומחי אבטחת סייבר ששימשו בתפקידים בכירים בחברת פאלו אלטו נטוורקס. הם נפגשו כחלק מהצוות המייסד האחראי לפיתוח פתרון של חברת Demisto, שנרכשה ב-2019 על ידי Palo Alto
מיקום משרדי החברה בעולם:
ישראל וארה"ב
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה:
15.7 מיליון דולר
משקיעים בולטים:
הקרנות Accel ו-Shield Capital, משקיעים פרטיים בהם מייסדי דמיסטו, ניר פולק - משקיע אבטחת מידע ומנכ״ל לשעבר של חברת Exabeam, דיג'יי פטיל - המדען הראשי לשעבר של ממשלת ארה״ב, פול צ׳יזבורו - סמנכ"ל הטכנולוגיות של Fox Corporation
תיאור השוק בו החברה פועלת: ארגונים גדולים מסתמכים באופן הגדל בהתמדה על יישומים ושירותים של ספקי צד שלישי, בעיקר כדי לקבל גישה לכלים מתקדמים שהם מספקים או לשיפור היעילות. ממשקי ה-API של ספקי צד שלישי, דרכם מתאפשר החיבור הדיגיטלי בין החברות, מהווים סיכון אבטחה גדול, לרוב בשל הענקת גישה לנתונים רגישים של הארגון, המגיע לפעמים להיקף רחב. בחלק מהמקרים פרצות האבטחה אצל ספקי שירות צד שלישי מזוהות רק לאחר שכבר השפיעו על החברות המקושרות אליהם ולאחר שגרמו נזק.
תיאור מוצר החברה: וורלון מאפשרת לארגונים לנטר בצורה אקטיבית איומי התקפה על ממשקי ה-API של צד שלישי, זאת על ידי זיהוי מונחה בינה מלאכותית, מודיעין משופר של איומים, ויכולות תיקון של האיומים.
שם החברה: וואלץ (Waltz)
שנת הקמה: 2021
מייסד: יובל גולן, מנכ"ל, יזם ומומחה עסקאות cross-border בתוכן ונדל"ן חוצה גבולות. בעבר בנה וביצע עסקאות בשווי של מעל מיליארד דולר בעבודה עם חברות Fortune 500 עולמיות, ממשלות, עסקים קטנים ובינוניים, קרנות הון-סיכון וסטארטאפים שהוא משקיע בהם גם באופן פרטי
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב ומיאמי, וכן עובדים המועסקים באירופה, בארה"ב ובאסיה
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה:
24 מיליון דולר
משקיעים בולטים:
TLV Partners ,Aleph, RE Angles, Sweetwood Venture, וכן משקיעים פרטיים, בהם אופיר ארליך, טלמון מרקו, אייל ליפשיץ, דיוויד קרל, גיל דבח, בועז חלמיש, גיל שי, גיל ברק.
תיאור השוק בו החברה פועלת: היקף רכישות הנדל"ן בארה"ב על ידי אזרחים לא אמריקאים מוערך ביותר מ-53 מיליארד דולר בשנה. על אף הביקוש הגדול והרצון להשקיע בארה"ב, תהליך הרכישה והמימון כרוך בשלבים רבים וניירת אינסופית. משקיעים רבים מוותרים כי התהליך ארוך ומסורבל, ואחרים מחליטים לממן את העסקה במזומן וללא מינוף כדי להקל על התהליך (42% מהמשקיעים הזרים מוותרים על מימון, לעומת 26% מהאמריקאים). רבים מהם נופלים בתהליך או שמוכרים לא מעוניינים למכור להם בגלל תהליך הסגירה המסורבל, בגלל חוסר היכולת למצוא מימון, או בגלל שלא יכלו להעביר כספים ממדינת המקור שלהם לארה"ב.
תיאור מוצר החברה: הפלטפורמה של Waltz מספקת למשקיעים לא אמריקאים חוויה פשוטה ונוחה לרכישת נדל"ן להשקעה בארה"ב. הפלטפורמה מקנה פתרון מלא, לאחר שהלקוח מאתר את הנכס אותו הוא מעוניין לרכוש. התהליך מתחיל עם Waltz דרך "ערכת משקיע" הדיגיטלי בתהליך האורך כ-20 דקות, הכוללת יצירת יישות עסקית בארה"ב, אימות זהות מרחוק, קבלת חברה באחריות מוגבלת (LLC) עם מספר זיהוי מעסיק (EIN) וקבלת אישור עקרוני למשכנתא שמאפשרת להתחיל בתהליך הגשת ההצעות לנדל"ן המבוקש. לאחר מכן, הלקוח מקבל חשבון בנק אמריקאי דיגיטלי דרך Waltz אשר מקל על תהליך גביית שכר דירה, תשלומי מיסים מקומיים ועוד. בנוסף, בפלטפורמה של Waltz הלקוח יכול להמיר מט"ח בקלות ובתוך שניות ללא עמלות, בשערי מט"ח תחרותיים. תהליך הרכישה מסתיים בתקופה קצרה מ-30 יום, באופן דיגיטלי וללא צורך במפגשים פיזיים.
באמצעות Waltz משקיעים זרים יכולים לקבל משכנתא או מימון מחדש של עד 70% משווי הנכס. המשכנתא בנויה על תזרים המזומנים והתשואה הפוטנציאלית של הנכס, ללא התלות הרגילה של תלוש משכורת בארה"ב ללא SSN או מספר ביטוח לאומי. בנוסף, כל השלבים הכרוכים בסגירת העסקה, כמו בדיקה, רישום בעלות וביטוח נכס, מתרחשים אף הם באופן דיגיטלי לחלוטין. לאחר קניית הנכס, הלקוח יכול לראות את ביצועי הנכס בפלטפורמה, והחברה מחברת את לקוחותיה לחברת ניהול נכסים מקומית, אשר משמשת כ"רגלים של הלקוח על הקרקע", ויכולה לעזור למצוא שוכרים, מבצעי תיקונים ויועצי מס. החברה מספקת לאורך התהליך דו"ח מפורט על סטטוס העסקה.
שם החברה: זסט סקיוריטי (ZEST Security)
שנת הקמה: 2024
מייסדים:
שניר בן שימול, מנכ"ל, שימש בעבר כמנהל אסטרטגיה ראשי ב-Cider Security משלב של היעדר הכנסות ועד לאקזיט לפאלו אלטו בעסקה של 300 מיליון דולר. לפני כן שימש דירקטור בכיר ב-Varonis והוביל צוות של מעל 60 עובדים בפיתוח פלטפורמת הסייבר העולמית של החברה; אורי אהרונוביץ' (CTO), בעל ניסיון של מעל לעשר שנים בהגנה על מוצרים וענן בחברות ענק, בהן צ'קפוינט ו-Akamai. שניהם יוצאי יחידות מודיעין
מיקום משרדי החברה בעולם: תל אביב וניו יורק
סך ההון שגויס לקופת החברה מאז הקמתה: 5 מיליון דולר
משקיעים בולטים: Hanaco, Silvertech
תיאור השוק בו החברה פועלת: בשנים האחרונות חל גידול עצום בהיקפי ההתראות על סיכוני ענן, חולשות אבטחה ושגיאות הנובעות מכך שאין טכנולוגיה לפתרון פגיעויות בענן. התהליך של תיקון סיכונים אלו נותר ידני, גוזל זמן רב ובמקרים מסוימים בלתי אפשרי. לאחר זיהוי סיכון פוטנציאלי, נדרש תהליך מסורבל משותף לצוותי האבטחה והפיתוח כדי לאמת את הסיכון, להבין את שורש הבעיה ולהחליט על הפתרון הטוב ביותר. מאחר והטיפול נעשה באופן שטחי ולא במוקד הבעיה, תיקון סיכון בודד באבטחת ענן אורך בממוצע 60-30 ימים ו-80% מהסיכונים שנפתרו מופיעים מחדש זמן קצר לאחר התיקון.
העדר תיקון יעיל ואפקטיבי עולה לארגונים מיליוני דולרים בשנה בהוצאות תפעוליות וגורם לעליה דרסטית בהצלחות של תוקפים בניצול חולשות האבטחה. על פי הדוח האחרון M-Trends של Mandiant, ניצול חולשות אבטחה הוא האמצעי המוביל של התוקפים ביכולת החדירה לתוך המערכות הארגוניות. שגיאות בענן מאפשרות להם לשמור על הנוכחות, לנוע בתוך הנכסים בענן ולממש את יעדי התקיפה.
תיאור מוצר החברה: הפלטפורמה שמפתחת ZEST מגשרת על הפער העצום הקיים כיום בין היכולת לזהות סיכוני אבטחה בענן לבין היכולת לתקן אותם באופן אפקטיבי ומהיר בקנה מידה רחב. המערכת מציעה לאנשי הסקיוריטי וה-DevOps, מסלולים לפתרון של חולשות אבטחה באמצעות שימוש בכלים קיימים או על ידי קוד חדש, תוך צמצום דרמטי של פרק הזמן מהגילוי עד לתיקון או הנטרול, בדגש על מהירות וחיסכון במשאבי הארגון. ZEST יוצרת שינוי תפיסתי בעולם הסייבר ומעבירה את המיקוד מפתיחת התראות לסגירתן.