עדן גינדי | אודישן | עונה 9
המצרכים:
לבצק (ל-3 כדורים):
75 מ"ל חלב
5 גרם שמרים יבשים כפית מחית וניל
2 כפות סוכר
280 גרם קמח לבן
קורט מלח
25 גרם חמאה מומסת
1 ביצה
לרוטב וניל:
2 חלמונים
2 כפות סוכר
מקל וניל
כף קורנפלור
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
300 מ"ל חלב
לריבה:
300 גרם שזיפים, קלופים וחתוכים לקוביות
200 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
להגשה:
כוס פרג טחון
כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה מערבבים חלב, שמרים, וניל וסוכר ומניחים בצד כ-10 דקות (ייתכן שתצטרכו מעט יותר או מעט פחות חלב, לפי סוג הקמח שאתם משתמשים בו).
2. בקערת מיקסר מערבבים קמח ומלח, ומוסיפים חמאה וביצה. מוסיפים את תערובת השמרים לקערת המיקסר ומערבלים עד לבצק אחיד, נעים ולא דביק. מניחים בקערה משומנת למנוחה של שעה.
3. מערבבים את כל חומרי רוטב הווניל בקערה בעזרת מטרפה. מעבירים לקלחת ומבשלים בערבוב מתמיד כ-7 דקות עד להסמכה קלה (שיהיה עדיין נוזלי, לא פודינג!).
4. מניחים את כל חומרי הריבה בסיר קטן. כשהתערובת רותחת מועכים את קוביות השזיפים בעזרת מועך תפוחי אדמה וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה. כשהתערובת מגיעה למרקם של ריבה מכבים את באש ומניחים לצינון מלא.
5. לאחר מנוחת הבצק מחלקים אותו ל-3 חלקים. ממלאים כל אחד מהם ב-2 כפיות גדושות ריבה וסוגרים לכדור. מניחים למנוחה לחצי שעה.
6. מאדים את הכופתאות 10-12 דקות עד שהן יציבות למגע ולא דביקות.
7. מניחים כל כופתה בצלחת, יוצקים עליה רוטב וניל בנדיבות, ומפזרים מיקס של הפרג ואבקת הסוכר מעל.