ספר המתכונים של המטבח המנצח

קולורבי ממולא בבשרו

המצרכים (7 מנות):

שמן זית
7 יחידות קולרבי אורגני
7 תפוחי אדמה מזן ראטה
חמאה איכותית צרפתית טובה
פלפל שאטה חתוך
עלי מרווה
מלח ים


אופן ההכנה:
1. מקלפים את הקולרבי כך שיישאר בצורתו הטבעית ויוצרים תחתית שטוחה יחסית כדי שיעמוד בתבנית.
2. עוטפים כל יחידה בנייר פרגמנט ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-220 עד ריכוך (לשים לב שלא נשרף).
מדי פעם בודקים את מידת הרכות באמצעות מזלג.
3. מרוקנים את הפנים של הקולרבי האפוי מבלי לפגוע בצורה שלו ושמים בקערה בצד.
4. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים רותחים עד לריכוך.
5. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את בשר הקולרבי שהוצאנו. מוסיפים מלח וחמאה לפי הצורך.
6. ממלאים את הקולרבים בפירה שנוצר, מזלפים שמן זית מלמעלה ומלמטה ומסדרים בתבנית.
7. מכניסים שוב לתנור, עד שהמילוי משחים מלמעלה.
8. בינתיים ממיסים במחבת חמאה עם מעט מים, פלפל שאטה (זה חריף, להיזהר), כמה עלי מרווה ומעט מלח גס.
9. מוציאים את הקולרבי מהתנור ומשקים בעדינות באמולסיה מהמחבת.






טארט שבעת המינים

המצרכים (14 טארטים אישיים):

לבצק החמאה:
600 גרם קמח מנופה
400 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר
2 ביצים


לקרם השקדים:
300 גרם חמאה
300 גרם אבקת סוכר
3 ביצים

330 גרם שקדים טחונים
40 גרם קמח
1 כפית מחית פיסטוק

לתאנים המתובלות:
12-15 תאנים בשלות
1 ליטר יין אדום
4 כפות סוכר חום
1 כף סילאן

2 תרמילי הל
5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
ענף תימין
מעט אגוז מוסקט

לקרם המסקרפונה:
250 מ"ל גבינת מסקרפונה, מחוממת דקה במיקרוגל
2 מיכלי שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב (180 מ"ל)


1 אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 מקל וניל או שקית סוכר וניל
כוס סוכר
תבלינים: פלפל אנגלי טחון, קינמון טחון ואגוז מוסקט


אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים יחד במיקסר עם וו מלוש עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים למשטח ולשים ידנית עד לקבלת בצק רך.
2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעתיים.
3. לאחר קירור, מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לשכבה דקה וקורצים עיגולים לגודל התבנית האישית.
4. משמנים את התבנית במעט חמאה ומסדרים את עיגולי הבצק בתבנית.
5. מכינים את קרם השקדים: במיקסר עם וו גיטרה, מקציפים חמאה, אבקת סוכר וביצים
למספר דקות עד לקבלת מרקם אחיד.
6. מקפלים פנימה ידנית בעזרת לקקן את יתר המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד ויציב.
מעבירים לשק זילוף וממלאים את הבצק.
7. מכינים את התאנים: בסיר בינוני מרתיחים את היין ושאר התבלינים.
לאחר רתיחה מוסיפים את התאנים, ומזגגים למשך 2-3 דקות.
לאחר זיגוג קצר מוציאים את התאנים לצלחת שטוחה ומקררים מעט.
8. את הסיר עם היין מבשלים על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים ולקבלת רוטב יין מתקתק
9. מניחים את התאנה מעל לקרם השקדים.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 15 דקות עד לקבלת צבע שחום.
11. מקציפים את השמנת, החלב ויתר המרכיבים (מלבד המסקרפונה) לקצפת יציבה.
מוסיפים את המסקרפונה רכה ולערבב יחד עם לקקן לקבלת קרם אחיד וקטיפתי ומקררים במשך מספר שעות.
12. להגשה: מפדרים את הטארט במעט אבקת סוכר, מוסיפים כדור של קרם מסקרפונה ומזלפים מעט רוטב יין מעל.







הקוקילידה של המלכה – עוגיות טחינה עם גלידת סילאן

המצרכים (7 מנות):

לעוגיות:
חצי קילו קמח תופח
110 גרם אבקת סוכר
200 גרם טחינה גולמית

250 גרם חמאה מומסת
שקית סוכר וניל
100 גרם שיבולת שועל
50 גרם שקדים גרוסים

לגלידה:
ליטר שמנת מתוקה
12 חלמונים
כוס סילאן
5 בננות, מעוכות במזלג


להגשה:

טחינה גולמית
פיסטוק טבעי, קלוי וקצוץ
שערות חלבה


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל מרכיבי העוגיות בידיים. מרדדים לעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת רינג.
אופים את העוגיות 20 דקות ומניחים לצינון.
4. מכינים את הגלידה: מחממים את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
5. מערבבים חלמונים וסילאן בקערת מתכת.
6. מעבירים מעט מאוד מהשמנת החמה לקערת החלמונים ומערבבים במהירות, להשוואת טמפרטורות.
מעבירים לאט בהדרגה את תערובת הביצים לסיר השמנת תוך ערבוב ומבשלים על אש נמוכה עד הסמכה.
7. מצננים ומערבבים עם הבננות. מעבירים למכונת גלידה.
8. יוצרים כריכים של עוגיות וגלידה ומכניסים למקפיא ל-30-40 דקות.
9. מצפים את צידי הקוקילידה בטחינה גולמית ופירורי פיסטוק קלוי. מקשטים בשערות חלבה.






חלום בלבן - בננה לוטי בציפוי קוקוס

המצרכים (4 מנות):
2 וחצי כוסות קמח לבן
כוס מים
כפית סוכר
קמצוץ מלח
ביצה
200 גרם חמאה
שמן קנולה
4 בננות, פרוסות דק

לציפוי הקוקוס (לא חובה):
500 גרם שבבי קוקוס טחון
2 וחצי כוסות מים
500 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:

1. מכינים את בצק הבננה לוטי: מערבבים בקערה קמח, כוס מים, כפית סוכר, מלח וביצה
עד ליצירת בצק אחד ומוצק (אפשר בידיים או במיקסר).
2. מחממים מעט חמאה בסיר קטן ומצננים. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים
וטובלים בחמאה המומסת שהתקררה.
3. מכניסים כל כדור לשקית סנדוויץ' ומניחים בקופסת פלסטיק אטומה למנוחה של שעה,
רצוי במגירה או במקום חשוך אחר.
4. לאחר מכן, מכניסים למקרר ל-3-4 שעות להתייצבות (אפשר גם לילה שלם).
5. מרדדים את כדורי הבצק על קרש חיתוך.
6. מניחים את הבצק המרודד והמשוטח על מחבת עם מעט שמן וכפית חמאה.
7. מוסיפים את הבננות הפרוסות. כעבור דקה, כשהבצק מתחיל להשחים, מקפלים בצורת מעטפה
(4 קיפולים, מכל צד של הבצק) בעזרת תרווד.
8. שמים חמאה מעל. הופכים ומטגנים כחצי דקה-דקה נוספת עד השחמה.
9. לציפוי הקוקוס - אם רוצים: מביאים לרתיחה את המים והסוכר. כשרואים שהסוכר נמס לחלוטין, מנמיכים להבה.
10. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עד לקבלת מרקם של דבש.
11. מוסיפים את שבבי הקוקוס היבש ומערבבים.
12. מבשלים במשך 15 דקות ללא מכסה, ומערבבים מדי פעם. מצננים ומעבירים למקרר
למשך חצי שעה. אמורה להתקבל מחית קוקוס יציבה ומתאימה למריחה.
13. מורחים את הבננה לוטי בממרח בשכבה דקה בלבד, שלא תכביד. ניתן לשמור את הממרח גם לשימושים אחרים.
14. אם אוהבים – אפשר לזלף חלב מרוכז מעל.






מנזלה ים תיכונית

המצרכים (6 מנות):


לחצילים:
ליטר שמן תירס
6 חצילים קטנים


לקרם עגבניות:

חצי כוס שמן זית
3 עגבניות, שלמות או חתוכות

ראש שום, מפורק לשיניים
250 גרם פלפל חריף, שלם או חתוך
לימון

לבשר:

מעט שמן תירס
קילו בשר טלה טחון
קילו בצל לבן, קצוץ
מלח
פלפל גרוס

אגוז מוסקט
הל טחון
ראס אל-חנות
קינמון טחון
פלפל אנגלי טחון
50 גרם צנוברים

לסלט:

חצי קילו צנון
2 צרורות פטרוזיליה
3 צרורות נענע

צרור גרגיר
צרור מנטה
לימון
מלח

לקרמבל:

150 גרם אגוזי מלך שלמים
רבע כוס דבש
עלי פטרוזיליה מטוגנים קצרות בשמן עמוק


אופן ההכנה:

1. מקלפים את החצילים ומטגנים בשמן עמוק. שומרים בצד.
2. מכינים קונפי עגבניות: מחממים סיר עם שמן זית, עגבניות, שום ופלפל חריף על אש נמוכה (אסור להגיע לרתיחה!).
אחרי 15-20 דקות מוציאים שן שום אחת ובודקים אם היא רכה. אם כן – הקונפי מוכן. מסננים ושומרים את הנוזלים.
3. מכינים את קרם העגבניות: טוחנים את הירקות ומסננים. מעבירים לקערה.
4. מזלפים את המיץ שהשארנו בצד לתוך תערובת הירקות עד שנוצר מרקם קרמי דליל יחסית.
מוסיפים מיץ לימון תוך כדי, מסננים שוב ומעלים על האש לצמצום קטן וחימום.
5. הבשר: מחממים מעט מאוד שמן במחבת. מטגנים/מקפיצים את הבצל תוך ערבוב עד שהוא מקבל צבע חום כהה.
6. מוסיפים את התבלינים ואת הבשר. מטגנים 3-4 דקות ולא יותר, כדי לא לייבש את הבשר.
זורקים פנימה את הצנוברים, מערבבים ומורידים מהאש.
8. פותחים את החצילים באמצע וממלאים בתערובת הבשר.
9. מכינים את סלט הצנונית: קוצצים את הירקות ומתבלים במיץ לימון ובמלח.
10. קרמבל: מכניסים למחבת של הבשר את אגוזי המלך והדבש ומטגנים לקירמול.
מוסיפים את הפטרוזיליה המטוגנת ומערבבים.

אורז בן גוריון ותבשיל זנב שור

המצרכים (4 מנות):

לבשר:
4 יחידות זנב שור
שמן זית
2 גזרים
1 סלרי עלים
4 בצלים
5 עלי דפנה
מלח גס
כפית כמון
כף חוואייג'
מעט יין אדום

לפתיתים:

שקית פתיתים
שמן זית
1 בצל, קצוץ

סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
1 כרישה, פרוסה
1 בצל סגול, קצוץ

להגשה:

בצל ירוק, קצוץ


אופן ההכנה:

1. צורבים את הזנבות במעט שמן זית (רצוי בסיר לחץ). מוסיפים ירקות שורש (שלמים),
עלי דפנה, תבלינים ומעט ויין אדום. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
2. מבשלים את הזנבות בסיר לחץ במשך כשעה וחצי. מוציאים, מפרקים את הבשר
מהעצמות ושומרים את הציר.
3. מכינים את הפתיתים: מטגנים את הפתיתים עם בצל והפטריות.
4. מוזגים לאט לאט מהציר לסיר הפתיתים - מוסיפים מעט ציר בכל פעם עד שהפתיתים
"שותים" את הנוזלים ומתרככים.
5. מטגנים כרישה ובצל סגול. לפני סוף הבישול, מוסיפים אותם לפתיתים.
6. מחממים את הבשר המפורק במחבת עם מעט ציר ומניחים מעל הפתיתים.
מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים.

סוכריות עוף

המצרכים (5 מנות):

לסוכריות:
10 שוקי עוף
רבע ליטר בירה
3 גבעולי תימין
5 שיני שום
כף דבש
מלח
פלפל שחור

לרוטב קארי:

כף וחצי שמן בוטנים
כפית זרעי כוסברה
3 בצלצלי שאלוט
2 ס"מ ג'ינג'ר, כתושים
3 עלי קארי (ניתן לרכוש בשווקים אסייתיים)
2 פלפל חריף תאילנדי מזן בירד איי (bird eye)
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
3 שיני שום
פחית קרם קוקוס

לבצל בטמפורה:

5 בצלים גדולים
אבקת טמפורה
פפריקה מעושנת
מלח
פלפל שחור
מים
שמן לטיגון עמוק

לסלט השורשים:

2 גזרים
1 קולרבי
2 מלפפונים
צרור כוסברה

צרור נענע
צרור בצל ירוק
כף רוטב פונזו
כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם שוקי העוף: חושפים את העצמות ומסירים את החלק העליון של השוק (הסחוס).
מבשלים את השוקיים בבירה, תימין, שום, דבש, מלח ופלפל.
2. מכינים רוטב קארי: מטגנים בשמן בוטנים זרעי כוסברה, בצלצלי שאלוט, ג'ינג'ר,
עלי קארי, פלפל חריף, פפריקה ושיני שום (בסדר הזה).
3. מוסיפים 3 כפות מים ומסירים מהאש. טוחנים בבלנדר עד לקבלת משחה.
4. מטגנים את המשחה קלות בסיר בינוני. מוסיפים את קרם הקוקוס ומשפרים טעמים בעזרת מלח ופלפל.
מערבבים את מרכיבי הטמפורה ומוסיפים מים לפי העין עד שהבלילה מתאחדת (שימו לב שלא תהיה סמיכה מדי).
5. חותכים את הבצלים לרצועות בעובי של 2-3 ס"מ, טובלים בבלילה ומטגנים.
6. טובלים גם את העופות בבלילה ומטגנים.
7. קוצצים את הירקות לסלט, מוסיפים את הרטבים ומצלחתים.

דג ברוטב קרמל

המצרכים (4 מנות):

4 פילה בס
חצי כוס סוכר
כחצי כוס מים
2 כפות רוטב דגים
3 שיני שום כתושות
כף ג'ינג'ר מגורד
4 בצלי שאלוט פרוסים דק
3 פלפל צ'ילי, קצוץ
פחית קרם קוקוס
מלח לפי הטעם
חצי קילו אורז לסטיקי רייס, ששרה בהרבה מים למשך לילה


אופן ההכנה:
1. מקרמלים את הסוכר עד לקבלת צבע ענברי. מוסיפים מים עד לקבלת תערובת חלקה במרקם של סירופ.
2. מוסיפים רוטב דגים, שום, ג'ינג'ר, בצל שאלוט וצ'ילי ומבשלים במשך כ-3-4 דקות.
3. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים עד לבעבוע קל.
4. מוסיפים את הדגים ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות (תלוי בגודל הדג).
תוך כדי הבישול, יוצקים מהרוטב על הדגים.
5. מכינים את הסטיקי רייס: מסננים את האורז ופורסים חיתול בד על סיר/סלסילת אידוי.
מכניסים את האורז פנימה וסוגרים עם החיתול.
6. מכסים את כלי האידוי בסיר ומבשלים במשך כ-20 דקות. האורז צריך להישאר עגול
ולהגיע למרקם שאפשר למעוך בין האצבעות. מגישים לצד הדג.

כבד עוף וכבד אווז מעושנים על לחם אירי

המצרכים (7 מנות):

לכבד הקצוץ:
חצי יחידה כבד אווז
חצי ק"ג כבד עוף
100 גרם שומן אווז
צרור תימין
1 בצל לבן בינוני, קצוץ
מלח דק
פלפל שחור גרוס דק
פפריקה
4 ביצים מבושלות (קשות)

לבצל המטוגן:

חצי ליטר שמן סויה (לטיגון עמוק)
בצל לבן בינוני, פרוס דק
רבע כוס קמח לבן
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה

ללחם האירי:

180 גרם קמח לבן
180 גרם קמח כוסמין
5 גרם אבקת אפייה
5 גרם סודה לשתייה
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם שקדים פרוסים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
400 מ"ל בירה כהה
5 כפות חומץ 5%
1 ביצה

לאיולי חזרת:

שורש חזרת טרי
3 חלמונים

300 מ"ל שמן סויה
כף חומץ תפוחים

אופן ההכנה:
1. הכבד הקצוץ: מטגנים כל סוג כבד בנפרד בשומן אווז עם תימין עד לקבלת צבע זהב עמוק.
2. מטגנים את הבצל וקוצצים או טוחנים במטחנה יחד עם הכבדים והביצים הקשות בתוספת מלח ופלפל.
3. הבצל המטוגן: מחממים שמן לטיגון עמוק. מערבבים את הקמח עם התבלינים,
טובלים את הבצל בתערובת הקמח ומטגנים.
4. הלחם האירי: מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים את הרטובים ולשים לבצק אחיד.
5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
6. פורסים את הלחם לפרוסות דקות ומייבשים לטוסטים.
7. מכינים את החזרת: טוחנים את שורש החזרת, מכינים איולי – מכניסים למערבל מזון
את החלמונים ובזליפה איטית מוסיפים את השמן עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים את החומץ ואת החזרת הטחונה ומערבבים.

על הראסי ועל הפרנה - תבשיל בשר ופיתות

המצרכים:

לסיר הלחץ:
4 קילו בשר ראש
2 כפות פלפל אנגלי
7-8 עלי דפנה
ראש שום, מופרד לשיניים


לתבשיל:

שמן קנולה בנדיבות
ראש שום, מופרד לשיניים
כף פפריקה
כף כורכום
כף כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן פלפלי שטה שלמים

לפיתות:
2 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
כף סוכר
2 כפות שמן קנולה
150 מ"ל מים פושרים

למילוי:
שומן כבש, חתוך לקוביות
כוסברה טרייה, קצוצה
שום כתוש לפי הטעם
פלפל חריף פרוס, לפי הטעם
שמן זית בנדיבות
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבשר שעה וחצי בסיר לחץ עם פלפל אנגלי, עלי דפנה, שיני שום ומים לכיסוי.
2. מוציאים את הבשר מהציר (שומרים את הנוזלים) וחותכים לקוביות.
3. מחממים שמן בסיר נפרד ומטגנים שום, תבלינים ופלפלי שטה
מוסיפים את הבשר ואת הציר של הבשר ומבשלים כ-20 דקות.
4. הפיתה: לשים יחד את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר, השמן והמים. מתפיחים להכפלת הנפח.
5. מחלקים את הבצק לכדורים של כ-40-50 גרם.
6. מכינים את תערובת המילוי: מטגנים את שומן הכבש, מסננים ומעבירים לקערה.
מתבלים בכוסברה, שום, פלפל חריף, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
7. מרדדים את כדורי הבצק לפיתות, ממלאים בתערובת וסוגרים. מתפיחים כ-20 דקות.
8. צולים את הפיתות על מחבת מכוסה.
9. מגישים את הפיתות עם תבשיל הבשר.

פיצה מוח

המצרכים:

לבצק:
500 גרם קמח איטלקי 00
500 גרם קמח לחם
650 מ"ל מים
30 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
10 גרם סוכר
50 מ"ל שמן זית
2 חלמונים

לרוטב:
50 מ"ל שמן סויה
1 ק"ג גמבה
2 צ'ילי אדום
1 פלפל חריף ירוק
10 שיני שום מקולפות
1 צרור כוסברה
1 ק"ג עגבניות תמר
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
כף כמון
כף חוואייג' איכותי
כף ראס אל חנות
מעט סוכר (אופציונלי)
מלח
פלפל שחור גרוס
1 רסק עגבניות איכותי

למוח:
5 יחידות מוח עגל
חצי כוס חומץ
חצי ק"ג קמח טמפורה
ביצים
בירה כהה
2 ליטר שמן סויה

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: לשים במהירות איטית במיקסר את הקמחים והמים,
מוסיפים שמרים וממשיכים ללוש 5 דקות במהירות בינונית.
2. מוסיפים מלח, סוכר ושמן זית ולשים עוד כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
3. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה.
4. מחלקים את הבצק ל-12 יחידות, מגלגלים לכדורים ומניחים להתפחה של
חצי שעה נוספת, מכוסה במגבת.
5. לאחר ההתפחה, מורחים בחלמון ביצה טרוף.
6. מכינים את הרוטב (אפשר בזמן ההתפחה): מחממים סיר עם מעט שמן,
משחימים את הפלפלים היטב ומוסיפים את השום והכוסברה.
ממשיכים לטגן עוד כמה דקות ומוסיפים את העגבניות.
7. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
8. טוחנים ומבשלים על אש נמוכה עד לסמיכות הרצויה של הרוטב.
9. מורחים את הרוטב על הבצק ואופים במשך 8-12 דקות בחום המקסימלי
של התנור על אבן שמוט (תחליף לטאבון).
10. מכינים את המוח: בסיר רחב מרתיחים מים עם החומץ ומכניסים את המוח לחליטה של כמה דקות.
11. מכינים בקערה נפרדת מי קרח. מעבירים את המוח למי הקרח כדי לעצור את הבישול.
12. מחממים שמן לטיגון עמוק.
13. מכינים בלילת טמפורה, חותכים את המוח לרצועות וטובלים בבלילה.
מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה הרצויה.
14. מניחים את חתיכות המוח המטוגנות על הבצק עם הרוטב ומכניסים לאפייה נוספת של 3 דקות
על החום המקסימלי של התנור על אבן שמוט, עד שהשומן של המוח מטפטף על הבצק.

ניוקי סלק על קרם שורשים

המצרכים (6 מנות):

לקרם השורשים:
חצי ק"ג ארטישוק ירושלמי
3 יחידות שורש פטרוזיליה
3 יחידות שורש סלרי
250 מ"ל שמנת 38%
מלח
פלפל שחור

לניוקי:
200 גרם סלק
1 ק"ג תפוחי אדמה
250 גרם קמח לבן
1 חלמון ביצה
מלח
פלפל שחור
שמן זית

לזוקיני:
3 זוקיני ירוקים
3 זוקיני צהובים
שמן זית

2 שיני שום
מלח
פלפל שחור

להגשה:
פרמזן לפי הטעם
צרור שמיר, קצוץ
חבילת עלי מיקרו סלק


אופן ההכנה:

1. מכינים את קרם השורשים: מקלפים וחותכים את הירקות. מכסים את הירקות במים ומבשלים עד לריכוך.
מסננים. מביאים את השמנת לרתיחה.
2. טוחנים את הירקות בבלנדר ומזלפים תוך כדי את השמנת המתוקה עד שמתקבל מרקם של פירה
(אין צורך להוסיף את כל השמנת). מתבלים.
3. מכינים את הניוקי: מבשלים את הסלק ואופים את תפוחי האדמה בתנור עד ריכוך.
מקלפים, מועכים ומערבבים עם קמח וחלמון ליצירת מסה לניוקי. מתבלים במעט מלח ופלפל.
4. מגלגלים את התערובת לצורת גליל, חותכים לחתיכות קטנות ומבשלים במים רותחים.
5. מקפיצים את הניוקי המבושלים במחבת עם מעט שמן זית.
6. מגרדים את קליפת הזוקיני עד ליצירת רצועות דקות. מקפיצים במחבת עם שמן זית ומעט שום. מתבלים.
7. מצלחתים את המנה ומגישים עם פרמזן, שמיר קצוץ ועלי מיקרו סלק.

פסטה ברוטב עגבניות

המצרכים (4 מנות):

לפסטה:
חבילת פסטה
גבינת פרמזן – לפי הטעם
אופציונלי: להכין בצק פסטה עם מעט אריסה

לרוטב:
1 ק"ג עגבניות שרי תמר/מגי
5 שיני שום קלופות וקצוצות
חצי כוס שמן זית
צ'ילי חריף קצוץ - לפי הטעם
מלח
כף רסק עגבניות – עדיף בשפורפרת ולא בקופסה
גבינת פרמז'ן – לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. חוצים את העגבניות ומכניסים לתוך סיר שמן זית ושום ומתחילים לחמם בעדינות על אש נמוכה-בינונית
(מכניסים את השום ביחד עם השמן, כשהוא עוד קר).
2. מוסיפים צ'ילי, עדיין בחום נמוך. שימו לב, לא לטגן את השום והצ'ילי.
3. מוסיפים את העגבניות ומתבלים במלח.
4. מכסים את הסיר. אחרי חמש דקות, מגבירים את האש ואחרי עשר דקות מערבבים
את הסיר ושוב מכסים. מבשלים במשך 20-25 דקות, לא יותר.
5. מעבירים את העגבניות למסננת מעל קערה ומועכים כדי לסנן קליפות. מחזירים את הרוטב המסונן לסיר.
6. מבשלים על אש נמוכה-בינונית ומוסיפים כף רסק עגבניות מעורבב בחצי כוס מים.
7. מבשלים פסטה בהתאם להוראות היצרן, מעבירים אותה לרוטב - וגם כף ממי הבישול.
8. מערבבים ומגבירים את האש למשך חצי דקה. הרעיון הוא לאדות את המים ואת ריכוז הטעמים.
בסוף הבישול ניתן להוסיף בזיליקום, מרווה או אפילו את העוקץ של העגבנייה (במידה ומשתמשים בעגבניות מגי).
9. מגרדים פרמז'ן ומגישים.

ביף בורגיניון

המצרכים (4 מנות):

1 ק"ג כתף בקר (מס' 5) חתוך לקוביות גדולות
1 בקבוק יין אדום (כזה שאתם אוהבים לשתות)
חופן קטן של פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
צרור תימין קטן
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
4 גזרים, מקולפים וחתוכים לעיגולים
4 בצלים סגולים קטנים, מקולפים
1 גבעול סלרי נקי, חתוך לקוביות
1 ראש שום, חצוי
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 ליטר ציר בקר
חצי חבילת פטריות שמפיניון
2 תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים


אופן ההכנה:
1. משרים את הבשר ביין אדום עם הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והתימין ללילה.
2. מוציאים את הבשר (שומרים את היין להמשך), מייבשים אותו היטב ומצפים במלח ופלפל.
3. מטגנים את הבשר מכל הצדדים בסיר שיכול להיכנס לתנור.
4. מחממים תנור ל-150 מעלות.
5. מוסיפים לסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והשום וממשיכים לטגן עד שהם מאבדים נפח ומתחילים לקבל צבע.
מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
6. מוסיפים את היין ואת ציר הבקר עד לכיסוי מלא של הבשר והירקות.
מגרדים את תחתית הסיר כדי להסיר שאריות שנדבקו.
7. מוסיפים את הפטריות ואת תפוחי האדמה, מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים וחצי עד שלוש שעות,
עד שהבשר רך מאוד.
8. להגשה: מסדרים את הבשר והירקות בצלחת עמוקה, לוקחים מעט מהנוזל, מצמצמים ויוצקים על הבשר.
למי שאינו שומר כשרות מומלץ להוסיף מעט חמאה בשלב הצמצום.