למרות כל מה שקורה בעולם, עדיין אחד הדברים המדכאים בחיים הוא לגלות חלקיקי אבנית בכוס הקפה שהכנתם לכם. לעתים ניתן להתעלם מהם או לדמיין שמדובר בתוספי סידן, אבל לפעמים מדובר במקרים קשים שמצריכים טיפול וניקוי יסודי של הקומקום. שיטה לא מוצלחת שצפה ברשת לסילוק האבנית העקשנית, היא לשים מיץ לימון משומר בקומקום, כך שיכסה את הקרקעית שלו, להוסיף מים ולהפעיל. על פי השיטה המדוברת, אחרי שהמים רותחים, הקומקום אמור להיראות חדש, אך בפועל המצב שונה בתכלית. מעבר לעובדה שגייזר קטלני של קצף לבן התפרץ מהזרבובית במהלך הניסוי, בעוד הקומקום הכיל רק כוס וחצי של נוזלים, האבנית נשארה כמעט באותו מצב גם לאחר מספר שעות של השרייה באותה תמיסה. שיטה שבאמת עובדת לניקוי הקומקום, ובמהירות, היא לשים בתוכו כארבע כפות מלח לימון, להוסיף להן כוס מים - ולהפעיל. רק אל תשכחו לשטוף במים נקיים לפני שמכינים קפה או תה.
מה קורה כשמנקים את כל הבית עם לימון במשך שבוע?