Prigozhin released today a new interview going over the current state of affairs as well as looking back at the events preceding the start of the "SMO". In this first bit, he explains that the Donbas was plundered by Russians since 2014 and the 2022 war began for reasons very… pic.twitter.com/7jOxrPXeX1
— Dmitri (@wartranslated) June 23, 2023
היחסים המדיניים של אוקראינה עם רוסיה והמערב לאורך השנים:
הנשיא הראשון ליאוניד קרבצ'וק, חבר לשעבר במפלגה הקומוניסטית, נתפס כפרו-רוסי, אולם יש לזכור שמדובר על העידן שלפני פוטין. עידן בו רוסיה ביחסים טובים יותר עם המערב. ליאוניד קוצ'מה שנבחר בשנת 1994 השתדל לשמר יחסים טובים הן עם רוסיה והן עם המערב. עם עלייתו של פוטין בשנת 2000 הפך יותר ויותר פרו-רוסי.
בשנת 2004 סדרת הפגנות גדולות באוקראינה זכו לכינוי "המהפכה הכתומה". התפיסה הציבורית הייתה כי הבחירות שנערכו בין ויקטור יושצ'נקו (המועמד הפרו-מערבי), לבין המועמד ויקטור ינקוביץ' (הפרו-רוסי) זויפו לטובת האחרון. בחירות חוזרות התקיימו בדצמבר 2004 בהן זכה יושצ'נקו. ויקטור וינקוביץ' ניצח בבחירות של 2010 וסימל פתיחת עידן של רדיפות פוליטיות נגד ראשי האופוזיציה. ב2013 הוא הודח בעקבות מאורעות היברומאידן. זהו כינוי לסדרת הפגנות שהחלה בנובמבר 2013 כתגובה אזרחית להחלטת ממשלת אוקראינה שלא לחתום על שיתוף פעולה עם האיחוד האירופאי. בבחירות הבאות - של מאי 2014 ניצח פיטר פורושנקו הפרו-מערבי במאי 2019 נבחר הנשיא הנוכחי, יו"ר מפלגת "משרת העם", וולודימיר זלנסקי. גם הוא נתפס כפרו-מערבי.